Aktuality z oblasti bezpečnosti

MČ Praha 10 přispěje policistům a hasičům milionem korun. Na motivační odměny a nové vybavení

Covidový rok jen potvrdil důležitost složek IZS. A také nástrojů, které pro svou náročnou a záslužnou práci nutně potřebují. Hasiči a policisté z Desítky proto od MČ Praha 10 získají nové vybavení v hodnotě 600 tisíc korun, městští policisté dostanou 400 tisíc na motivační odměny pro své zaměstnance. Věcné a finanční dary pro pracovníky Integrovaného záchranného systému (IZS) na svém území včera schválilo Zastupitelstvo MČ Praha 10.

Publikováno: 22.06.2021
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Bezpečnost3455

„O bezpečnostních složkách se hovoří především v momentech, kdy zasahují v epicentru nějaké velké tragédie. My dlouhodobě dbáme jak na to, aby byli pro tyto případy maximálně dobře vybavení, tak na kontinuální podporu jejich každodenní činnosti,“ říká radní pro bezpečnost Michal Kočí (Piráti) a připomíná dlouholeté podfinancování složek IZS.

Vršovická radnice uhradí pořízení potřebného vybavení policejnímu obvodnímu ředitelství Praha IV. a stanici číslo 5 Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy. V obou případech do částky 300 tisíc korun a dle jejich vlastního výběru. „Policisté tak budou moci pro svou práci nově využít například nové záchranářské nože nebo taktické vesty, hasiči přetlakový ventilátor sloužící k odvětrávání zakouřených prostor či nové dýchací přístroje. Za posledních několik měsíců tyto složky prokázaly svou nezastupitelnou roli v mnoha případech, ať už šlo o využití hasičů v době pandemie, nebo například požár bytu na Černokostelecké, kde se zase velmi dobře ukázali schopnosti policistů, kteří na místě poskytovali první pomoc. Případů kdy všechny tyto složky nezištně pomáhají, jsou stovky a za jejich nasazení a obětavost jim patří velký dík nás všech,“ vypočítává radní Kočí.

Městská policie hl. m. Prahy, Obvodní ředitelství Praha 10, bude moci na motivační odměny pro své zaměstnance využít 400 tisíc korun. „Činnost strážníků je ne vždy doceněná, pro nás se přitom jedná o klíčové partnery, kteří zajišťují pořádek a bezpečnost v našem veřejném prostoru. Jsme v pravidelném kontaktu, a kromě jednorázové částky na odměny městskou policii podporujeme dalšími cestami, například přidělováním obecních bytů v zájmu obce,“ uvádí Michal Kočí.