Aktuality z oblasti bezpečnosti

MČ Praha 10 odstartovala pravidelnou dezinfekci svých dětských hřišť

MČ Praha 10 dnes začala s pravidelnou dezinfekcí všech 86 dětských hřišť, které spravuje. Ta zůstávají otevřená, návštěvníci ovšem musí dodržovat veškerá vládní nařízení, zejména dvoumetrové rozestupy a ochranu nosu a úst. Situaci na hřištích monitoruje státní i městská policie.

Publikováno: 05.03.2021
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Bezpečnost, Životní prostředí, Dětská hřiště3374

Vršovická radnice rozšiřuje spektrum a četnost hygienických opatření na svém území. Do zítřka vydezinfikuje všechna svá dětská hřiště, v této činnosti bude následně pokračovat v pravidelných týdenních intervalech.

Vzhledem k aktuální epidemické situaci v Česku se městská část domluvila s policisty a strážníky, že budou na hřištích ve zvýšené míře kontrolovat dodržování vládních opatření a upozorňovat na to jejich návštěvníky. „Sama jsem v průběhu tohoto týdne několik hřišť obešla a byla jsem mile překvapená, jak jsou naši občané ukáznění. Věřím, že budou zodpovědní i nadále. Jsem přesvědčená o tom, že zkrátka není možné dětem zavřít školy, a nechat je několik týdnů pouze sedět doma bez možnosti vyžití venku,“ říká místostarostka Jana Komrsková (Piráti), která je v Praze 10 zodpovědná mj. za oblast životního prostředí a sportu.

Radnice se s Městskou policií dohodla na vyhodnocení týdenního provozu hřišť, na základě kterého určí další postup.