Aktuality z oblasti bezpečnosti

Kontejnery na objemný odpad a bioodpad budou opět k dispozici po Velikonocích

Od 14.4.2020 bude opětovně zahájena služba přistavování velkoobjemových kontejnerů na objemný odpad, kontejnerů na bioodpad a mobilních sběrných dvorů. Přistavování bude probíhat dle předem schválených harmonogramů. 

Konkrétní rozpisy jsou uveřejněny na webu MČ:
Zároveň bude znovu probíhat mobilní svoz nebezpečných odpadů a potravinářských olejů. V případě Prahy 10 se hned v úterý 14.4. uskuteční sběr na svozové trase ve Strašnicích, viz rozpis na letošní rok: https://verejneprostory.cz/odpady-a-pece-o-vp/sberny-a-odpady/mobilni-svoz-nebezp-odpadu .
 
Rovněž bude zahájen provoz "Stabilního sběrného místa pro sběr bioodpadu" v ulici Dřevčická v Malešicích je opět otevřen pro veřejnost i podnikatelské subjekty, a to za dále specifikovaných provozních opatření
  • možnost vstupu pouze se zakrytými ústy a nosem
  • dodržování rozestupu mezi osobami min. 2 m
  • při nakládce a vykládce materiálu používání vlastního nářadí.
Otevírací doba: po – pá    7:00 – 15:30 hod.; O velikonočních svátcích bude provozovna uzavřena. Další informace naleznete na webových stránkách JENA - zahradní architektura: https://www.jena.cz/.
Sběrné místo slouží občanům hlavního města Prahy k bezplatnému odkládání biologického odpadu pocházejícího z údržby zahrad rodinných domů za těchto podmínek:
Sběrné dvory hl. m. Prahy jsou otevřeny od začátku dubna: https://verejneprostory.cz/odpady-a-pece-o-vp/sberny-a-odpady/sberny-komunalniho-odpadu
Prosíme všechny uživatele uvedených služeb, aby stále respektovali současnou situaci a všechny služby využívali s maximální možnou mírou ohleduplnosti jak k sobě samým tak i k pracovníkům odpadových společností.