Aktuality z oblasti bezpečnosti

CSOP v Praze 10 otevřelo dětské skupiny

V pondělí 18. května byl obnoven provoz dětských skupin Střediska služeb pro děti a rodiče v Jakutské ulici.  Jejich fungování zajišťuje Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci v Praze 10 (CSOP), příspěvková organizace MČ Praha 10. Provoz zařízení se bude řídit souhrnem hygienických pokynů platných pro mateřské školy.

Navštěvují ho děti od jednoho roku do čtyř let, přednostně s trvalým pobytem na Desítce. O předškoláky, kteří se ještě rozdělují do tří skupin podle věku (Motýlci, Broučci a Sluníčka), se stará kvalifikovaný personál. Formou hry se ve výchovných programech klade důraz zejména na rozvoj řeči, konstruktivní a napodobivou hru, jemnou motoriku, výtvarnou, hudební, etickou a tělesnou výchovu. Učí se hygienickým návykům, stolování a péči o sebe.

„Vzhledem k aktuální situaci způsobené pandemií COVI9-19 je podpora rodičů důležitější než kdy jindy, proto jsme dětské skupiny otevřeli v tak brzkém termínu. Smyslem kroku je podpora rodičů, resp. rodin do zahájení povinné školní docházky dětí. Zejména maminkám tak chceme pomoci při návratu na trh práce,“ říká radní pro sociální, zdravotní oblast a bezpečnost Michal Kočí (Piráti). Provoz v dětských skupinách bude standardně zajištěn do 31. 7. a znovu obnoven od 1. 9. 2020.