Aktuality z oblasti životního prostředí

Klokanům hrozí kvůli magistrátu výpověď ze stadionu – starosta píše primátorovi

Kvůli nedodržování zákonných lhůt ze strany pražského magistrátu hrozí reálně výpověď fotbalovému klubu Bohemians 1905 ze stadionu v Ďolíčku. Koupi tohoto legendárního vršovického sportovního stánku přitom od majitelů nedávno schválili zastupitelé Prahy 10 a „klokani“ tak měli mít v budoucnu zajištěné své působiště na tomto novém městském stadionu. I přestože se stadion kupuje z peněz, které na něj má vyčleněna přímo Praha 10, koupi musí vzhledem k hodnotě transakce ještě potvrdit přímo pražský magistrát. Ten se ke koupi měl dle  lhůt stanovených ve Statutu hl.m.Prahy vyjádřit do 31.července, do dnešního dne to však stále neučinil. „Po magistrátu jsme jejich vyjádření několikrát bezúspěšně urgovali. Je ostudné, že nedodržují Statut hlavního města, který vlastně jakousi pražskou ústavou. Kvůli nečinnost magistrátních politiků nyní reálně hrozí, že Bohemka nebude mít kde hrát a Ďolíček, na který máme peníze a jehož koupi jsme schválili, prodá vlastník jinému, komerčnímu zájemci. Magistrát by se tak prakticky stal hrobařem nejen legendárního pražského fotbalového týmu, ale i stadionu, na kterém se psaly dějiny,“ varoval dnes emotivně starosta Prahy 10 Bohumil Zoufalík (Nezávislí pro Prahu 10). 

Publikováno: 11.09.2014
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Sport, Vršovice, Zprávy tiskového mluvčího722
Klokanům hrozí kvůli magistrátu výpověď ze stadionu – starosta píše primátorovi

Na hrozící nebezpečí upozornil dopisem minulý týden starostu přímo fotbalový klub. Starosta Prahy 10 obratem informoval zástupce Bohemians o vývoji situace a ve středu navíc adresoval dopis pražskému primátorovi Tomáši Hudečkovi, kde ho vyzývá k okamžitému řešení vzniklé krize. „Vážený pane primátore, tímto Vás jménem naší městské části vyzývám, abyste se jako vrcholný představitel hl.m. Prahy zasadil o to, aby hlavní město Praha a jeho orgány přestalo porušovat své vlastní vyhlášky, začalo řádně plnit povinnosti ukládané jí obecně závaznými právními předpisy, a zajistil, aby záměr směny nemovitostí, doručený hlavnímu městu Praze městskou částí Praha 10 dne  16.6.2014, byl předložen na pořad nejbližšího jednání Rady hl. m. Prahy a byly tak ukončeny zbytečné průtahy ze strany hl.m. Prahy,“ píše Zoufalík mj. v dopise s tím, že nečinností je ohrožena nejen pověst Prahy 10, ale především existence fotbalového klubu Bohemians 1905.

„Pobouřilo mě, jak si magistrátní politická reprezentace bere za rukojmí fotbalisty a fanoušky vršovického klubu. Praha 10 koupi Ďolíčku schválila, nyní čekáme na vyjádření magistrátu. TOP09 v Praze 10 i na celopražské radnici však tuto investici dlouhodobě blokuje. Vyzývám příslušné politiky, aby přestali hrát s Bohemkou ruskou ruletu,“ podpořila starostu Prahy 10 také jeho zástupkyně Ivana Cabrnochová (SZ).

Příloha: dopis starosty MČ Praha 10 Bohumila Zoufalíka pražskému primátorovi Tomášovi Hudečkovi

Přiložené dokumenty