Aktuality z oblasti životního prostředí

Na Desítce začíná úklid vozovek

Komplexní úklid komunikací, nebo taky blokové čištění, začíná v Praze 10 již počátkem dubna. První bloky ulic, do kterých přijede úklidová technika, jsou v lokalitě Záběhlic. Následně bude čištění pokračovat po celé městské části až do začátku června. Součástí tohoto typu úklidu, který na celém území hlavního města zajišťuje Technická správa komunikací hl. m. Prahy (TSK) je odstranění veškerých nečistot v prostoru vozovek, ale také na přilehlých chodnících. Během úklidu by měly být odstraněny i zbytky posypového materiálu a prachových usazenin.

Publikováno: 28.03.2024
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Parkování, Volené orgány5108

V době úklidu by na komunikacích neměla být zaparkována vozidla. Upozornění na čištění je dopředu avizováno dopravním značením „zákaz zastavení“, které je do ulic situováno v týdenním předstihu. Časové rozpětí úklidu je v každé oblasti od 8,00 do 15,00 hodin.

Informace o termínech úklidu jsou k dispozici na webových stránkách TSK: www.tsk-praha.cz v sekci „BLOKOVÉ ČIŠTĚNÍ KOMUNIKACÍ 2024“, kde se dle názvu ulice vyhledá příslušný den čištění. Využít je možné také službu TSK - INFO, na které si po registraci lze nastavit zasílání včasného oznámení o připravovaném úklidu v konkrétní ulici.

Připomínky k úklidu lze oznámit buď přímo TSK nebo také na radnici MČ využitím emailového kontaktu zavady@praha10.cz . Doručené podněty budou pracovníky úřadu na TSK následně předány.