Aktuality z Úřadu městské části Praha 10

Využijte prázdninovou nabídku bezplatného svozu vysloužilých elektrospotřebičů a nebezpečných odpadů

V druhé polovině července proběhne na Desítce mobilní svoz starých a nepotřebných domácích elektrospotřebičů. Tato akce je zajištěna společností Asekol a předat lze prakticky jakékoliv elektrozařízení z domácnosti bez ohledu na jeho velikost včetně přidružených komponentů jako jsou baterie, akumulátory, kabely, žárovky, zářivky nebo tonery.

Publikováno: 16.07.2024
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Životní prostředí, Odpady5316

Kromě na plakátku uvedených míst svozu je možné si odvoz domluvit i přímo od domu. Bližší informace jsou na stránce: https://www.asekol.cz/mobilni-svoz/ .

 

Ve třech červencových termínech a pak ještě poslední prázdninový den se uskuteční i mobilní svoz nebezpečných odpadů vyprodukovaných opět v domácnostech. Termíny a místa přistavení svozového vozidla jsou uvedená na stránce: https://verejneprostory.cz/odpady-a-pece-o-vp/sberny-a-odpady/mobilni-svoz-nebezp-odpadu.aspx . Odevzdávat lze baterie, akumulátory, nespotřebované a staré léky, teploměry, barvy, lepidla, pryskyřice (včetně nádob od takových přípravků), nádoby od sprejů, mazací oleje a tuky (kromě jedlého), zářivky a jiné odpady s obsahem rtuti, domácí a zahradnické chemikálie, detergenty (odmašťovací přípravky), pesticidy (přípravky na hubení plevele, hmyzu apod.), kyseliny, hydroxidy, ředidla, fotochemikálie. Odebírají se také použité jedlé oleje v uzavřených plastových nádobách, ideálně v PET lahvích.

 

Pro více informací využijte kontaktní email bezodpadu@praha10.cz

Přiložené dokumenty