Aktuality z Úřadu městské části Praha 10

Podzimní komorní koncerty

10. října se uskuteční od 18:00 hodin koncert ve Vršovickém zámečku v obřadní síni.

Publikováno: 25.06.2024
Kategorie: Jen akce, MČ Praha 10, Hudba, koncerty5234

Datum akce: 10.10.2024 18:00 - 19:00 Exportovat akci

Vystoupí Ladislav Horák (akordeon) a Jaroslav Novák (kytara).

ZDRAMA pro obyvatele Prahy 10. Dvě vstupenky na osobu k dostání v infocentru MČ Praha 10. Lístky můžete vyzvedávat od 19. srpna.


Program:
J. Novák: Adagio morendo
A. Vivaldi - Zima (I. Allegro)
J. Novák: Hommage a Tárrega
E. Lecuona: Malagueňa
M. Ravel: Pièce en forme de habanera
E. Gismonti / J. Pelikán: Agua e Vinho
J. Novák: Three Towns Suite
A. Piazzolla: Histoire du Tango

Ladislav Horák je absolventem Pražské konzervatoře a Západočeské univerzity v Plzni u prof. Jaroslava Vlacha. Během studií vyhrál národní soutěž v Hořovicích (1990) a byl laureátem mezinárodních soutěží v Andoře, Itálii a Španělsku (1987-1990).
Koncertuje jako sólista, komorní hráč a s orchestry jako Seongnam Soul Philharmonic, FOK, Moravská filharmonie Olomouc, Severočeská filharmonie Teplice, Pražská komorní filharmonie, Sukův komorní orchestr, Westmont Philharmonia Accordion Orchestra a Fisorchestra Marchigiana. Vystupuje na prestižních festivalech v Americe, Asii a Evropě.
Horák je propagátorem skladeb soudobých autorů, které nahrává pro média a vydává ve svém nakladatelství Edition Rondo Prague. Natočil desítky kompaktních disků a reprezentuje českou akordeonovou školu v mezinárodních organizacích, jako je La Confédération Mondiale de l'Accordéon a European Accordion Federation. Předsedá porotám mezinárodních soutěží (Castelfidardo, Innsbruck, Mons) a je zván do porot prestižních německých soutěží DAM a DOW. Je uměleckým ředitelem Mezinárodních akordeonových dnů v Praze.
Vedl mistrovské kurzy v Andoře, Castelfidardu, na Conservatório Funchal (Madeira), Hudební akademii v Lodži, Budapešti, Královské akademii v Aarhusu a Stockholmu, Steinhardt University v New Yorku. Specializuje se na interpretaci hudby Astora Piazzolly.

V dětství studoval hru na violoncello a od 13—ti let se věnuje hře na kytaru a kompozici. Vystudoval gymnázium J. Keplera a Konzervatoř v Praze, obor kytara a skladba.
Studia na konzervatoři zakončil v roce 1995 „Koncertem pro kytaru a rockový orchestr“. V roce 1984 zakládá spolu s flétnistou l. Pelikánem „Jers-duo“, soubor zaměřený na interpretaci klasické i vlastní tvorby, který v roce 1993 vydává autorské CD „Mlčenlivé příběhy“ a roku 1996 se stává laureátem soutěže Mladá Praha.
Příležitostně se věnuje studiové a koncertní spolupráci nejen s předními českými symfonickými orchestry, ale i skupinami & soubory jiných hudebních žánrů. Od roku 1998 vyučuje na Pražské konzervatoři.
Pro kytaru zkomponoval celou řadu děl (koncerty, sonáty, suity, etudy), je autorem 70minutové rockové „Symphony in E“, zhudebňuje moderní českou poezii (cca 250 písní). Příležitostně píše hudbu pro divadlo, TV a film.
Od roku 2009 vystupuje s vlastním autorským programem, shrnujícím jak jeho kytarovou, tak písňovou tvorbu.

Přiložené dokumenty