Aktuality z Úřadu městské části Praha 10

Dočasná změna trasy linek číslo 7 a 19

Od soboty 17. února 2024 do odvolání dochází z provozních důvodů k dočasné změně tras tramvajových linek číslo 7 a 19.

Publikováno: 21.02.2024
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Doprava5035

Změny tras tramvajových linek (obousměrně)

Linka číslo 7 je ve směru od Radlické ze zastávky Vozovna Strašnice odkloněna přes zastávky ŽelivskéhoBiskupcovaPalmovkaBalabenkaNádraží VysočanyKolbenova Hloubětín do obratiště Lehovec.

Linka číslo 19 je ve směru od Pankráce ze zastávky Vozovna Strašnice odkloněna přes zastávky SolidaritaLimuzská Nové Strašnice do obratiště Depo Hostivař.

Ke změně tras tramvajových linek 7 a 19 došlo z důvodu mimořádné situace na Libeňském mostě a potřeby alespoň na části libeňského soumostí obnovit tramvajovou dopravu. Od soboty 17. 2. 2024 jezdí do zastávky Libeňský most ve směru od Holešovic tramvajové linky 1 a 27, na něž musí být vzhledem k ukončení na kolejové úvrati nasazovány obousměrné tramvajové soupravy. Těch Praha bohužel nemá úplný nadbytek, a proto jich při nasazení na linky 1 i 27 nezbývá dost na to, aby ještě zajistily provoz na celé obvyklé trase linky 19 mezi Pankrácí, Prahou 10 a Lehovcem. Z tohoto důvodu musel DPP, a. s. přistoupit k řešení, které spočívá v prohození koncových úseků tras linek 7 a 19 tak, že linka 19 jede po zkrácené trase Pankrác-Strašnická-Depo Hostivař a linka 7 naopak po delší trase ze Strašnické přes Želivského a Palmovku na Lehovec.