Aktuality z Úřadu městské části Praha 10

MČ Praha 10 podpoří rodiny dětí s těžkým zdravotním postižením půlmilionem korun

Desátá městská část podpoří celkem 24 rodin dětí s těžkým zdravotním postižením. Její Rada v úterý schválila všechny žádosti, které radnice v rámci dotačního programu za druhé pololetí školního roku 2021-2022 obdržela. Celkem se jedná o částku 490 tisíc korun.

Publikováno: 19.10.2022
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Sociální oblast a zdravotnictví3752

Finanční podporou Desítka částečně kompenzuje náklady rodin, jež o děti s těžkým postižením pečují. A cílem dotačního programu je také podpora integrace dětí do běžného života.

„Péče o děti s vážným zdravotním postižením je nesmírně náročná po všech stránkách. Mimo jiné samozřejmě finančně – zajistit jim školní docházku s sebou nese nemalé výdaje. Proto rodinám pomáháme a hradíme jim část nákladů za každý půlrok,“ říká Michal Kočí (Piráti), který je radním MČ Praha 10 pro sociální oblast. Náš dotační program ale vnímám i symbolicky: Plně si uvědomuji, že je velmi náročné pečovat o dítě se zdravotním postižením, a všichni rodiče či pečovatelé mají můj hluboký obdiv,“ dodává radní Kočí.

Dotační program vyhlásila městská část v prosinci loňského roku, a je rozdělený do dvou školních pololetí. Nyní radnice schválila podporu za období od letošního února do června, a to pro všech 24 žadatelů. Celkem je podpoří 490 tisíci korunami.