Aktuality z Úřadu městské části Praha 10

Kompostéry pro občany městské části Praha 10

Projekt na předcházení vzniku odpadů formou podpory domácího kompostovaní realizovala Městská část Praha 10 ve spolupráci se společností ISES v letech 2015 až 2017.

Kompostéry pro občany městské části Praha 10

 

Projekt byl spolufinancován z fondů Evropské unie a Státního fondu životního prostředí České republiky prostřednictvím Operačního programu Životní prostředí. Občanům městské části Praha 10 byly v rámci projektu bezplatně zapůjčeny zahradní kompostéry o objemu 700 l (typ K 700 společnosti Jelínek – Trading: www.kompostery.cz ), opatřeny víkem, provzdušňovacími otvory a bez dna – kompostovaný materiál je v kontaktu s půdou a mikroorganismy. Kompostéry jsou vyrobeny z materiálu, který se vyznačuje vysokou stabilitou a dlouhodobou životností. Pomohou například při kompostování posekané trávy a při podzimním zpracování spadlého listí, ale lze je také použít na kompostování běžných biodpadů a všech ostatních odpadů ze zahrady.

Na tento projekt získala městská část 90% dotaci z fondu EU a SFŽP z celkových nákladů, 10 % bylo hrazeno z rozpočtu městské části.

Přiložené dokumenty