Aktuality z Úřadu městské části Praha 10

Projděte si novou trasu venkovní hry Putování Prahou 2, která vede i Prahou 3 a Prahou 10

Trasa začíná na náměstí Míru a zapojit se můžete od 26. září 2024 do 31. prosince 2025.

Publikováno: 14.10.2024
Kategorie: Jen akce, MČ Praha 10, Sport a pohyb5407

Datum akce: 26.09.2024 - 31.12.2025 Exportovat akci

Praha je plná krásných míst s poutavou minulostí a příběhy. Platí to i pro Vinohrady. Chcete je poznat?

V roce 2024 přibyly ve venkovní hře Putování Prahou 2 další tři trasy: Hudební velikáni, Proměny architektury, ale úplnou novinkou je již patnáctá trasa KRÁLOVSKÉ VINOHRADY.

Vydat se lze na libovolnou trasu, kdykoliv. Zdarma, sami nebo s přáteli, s mobilem nebo s papírem v ruce. Cestou se dozvíte řadu zajímavostí, budete sbírat body za správné odpovědi a získávat virtuální odznaky. U nových tras lze navíc do uzávěrky soutěžit o věcné ceny. Poté jsou samozřejmě stále dispozici, pro radost ze hry a poznávání. Co vás čeká? Zde je stručná informace. Více pak najdete na webu https://putovani.praha2.cz.

 

Trasa Královské Vinohrady byla vytvořena u příležitosti 145. výročí povýšení Vinohrad na město. Vede Prahou 2, Prahou 3 a Prahou 10. Na dvanácti zastávkách si připomenete vznik a vývoj Vinohrad i zdejší život v minulosti, stejně tak zajímavé stavby, které vznikaly v různých etapách rozvoje města. Trasa začíná na náměstí Míru, kde se ponoříte do nejstarší historie. Poznáte, jaké stavby vyrostly na pozemcích bývalé usedlosti Eichmanka nebo na tzv. Seidlově poli. Zastavíte se u budovy rozhlasu, kudy procházely dějiny, v Riegrových sadech u vinohradské sokolovny, ale také u bývalé tržnice. Dojdete na náměstí Jiřího z Poděbrad ke slavnému kostelu od Plečnika a poté k paláci Flora. Následně ke Kolbenově vile, Husově sboru a poslední zastávkou je vodárenská věž.

Trasa má 12 zastávek (Vinohrady), je dlouhá 4,7 km a můžete nasbírat až 120 bodů (limit pro účast v soutěži je 90 bodů). Uzávěrka soutěže 31. 12. 2025.

Užijte si putování po Vinohradech. Ať vám přinese hodně zábavy i poučení s trochou pohybu! Pokud se Vám naše Putování líbí, můžete se vydat po předchozích trasách.

Dáváte-li před mobilním telefonem přednost podkladu na papíře, najdete dokument k vytištění u příslušné trasy na webu. Nebo si jej vyzvedněte v informačním středisku úřadu MČ Praha 2. Doporučujeme, registrujte se na webu a vyplňte své odpovědi sami. Trasu můžete projít i po částech.

Projděte se, poznávejte, zahrajte si!