Vyjádření starostky MČ Praha 10 k potvrzeným případům onemocnění COVID-19 na FÚ Praha 10

“Považuji za neakceptovatelné, že jsem se o situaci na Finančním úřadě, územním pracovišti pro Prahu 10, dozvěděla z médií. Okamžitě jsem kontaktovala ředitelku Hygienické stanice hl. m. Prahy a vedoucí protiepidemického oddělení pro obvod MČ Praha 10 HSHMP.

Opakovaně jsem byla ujištěna, že obě nakažené osoby nepřišly do styku s veřejností. Hygiena rovněž provedla trasování u všech osob, s nimiž přišly do kontaktu. U ostatních zaměstnanců finančního úřadu je průběžně sledován zdravotní stav. Zástupkyněmi hygienické stanice jsem byla ubezpečena, že je vyloučen přenos nákazy na klienty finančního úřadu.

Ještě dnes odpoledne jsem operativně svolala Krizový štáb MČ Praha 10, na kterém jsme se seznámili s informacemi od ředitelky Hygienické stanice hl. m. Prahy a vedoucí protiepidemického oddělení pro obvod MČ Praha 10 HSHMP. Obě mě ujistily, že v tuto chvíli není třeba přijmout další bezpečnostní opatření na území MČ Praha 10.

Zítra ráno znovu zasedne Krizový štáb MČ Praha 10, na který jsem mimořádně pozvala vedoucí protiepidemického oddělení pro obvod MČ Praha 10.”

Renata Chmelová

starostka MČ Praha 10

Aktuální informace z městské části v souvislosti se šířením koronaviru

Dětský koutek bude otevřen od října 2020.

Licence Creative Commons © 2013-2020 MČ Praha 10