Stavební práce v Charkovské a Černomořské ulici

Od 30. dubna bude probíhat pokládání stálé dlažby v Charkovské ulici, čímž se obnoví přerušené stavební práce v této oblasti. Pražská vodohospodářská společnost (PVS) zde totiž nedávno opravovala kanalizaci v úseku Černomořská – Krymská, ale v zimních měsících nemohla předláždit vozovku v celé šířce. Na komunikaci byl tedy prozatím povolen provoz a umožněno parkování na provizorním povrchu.

Publikováno: 22.04.2020
Kategorie: Článek, ÚMČ Praha 10, Zprávy tiskového mluvčího, Různé, Vršovice3168

Naopak, počkat ještě musí obnova vodovodu v Černomořské ulici v úseku Charkovská – Krymská a následná předlažba vozovky a chodníků. Akce byla plánovaná na období od 1. dubna do 15. května a měla plynule navazovat na opravu kanalizace, kterou zde od února prováděla PVS. Bohužel, společnost Pražské vodovody a kanalizace z důvodu šíření nemoci Covid-19 zrušila do konce dubna veškeré připravované odstávky pitné vody, které mají přímý vliv na zásobování obyvatel. O novou odstávku, bez níž obnovu vodovodu nelze provádět, bude dodavatel žádat znovu po ukončení nouzového stavu; povolení by poté mohl získat za 5–6 týdnů. Povrch vozovky v Černomořské ulici tedy stále zůstává v provizorním stavu, ale je zde možné parkovat.

Momentálně je dětský koutek z provozních důvodů uzavřen.