Praha 10 podpořila poskytovatele paliativní péče. Za první čtvrtletí mezi ně rozdělila 255 tisíc

Městská část Praha 10 pokračuje v podpoře paliativní péče. V rámci dotačního programu přidělila za první čtvrtletí tohoto roku částku v celkové výši 255 200 korun. Poskytovatelé paliativní péče mohli z městského rozpočtu čerpat až 400 korun na každého pacienta a ošetřovací den. Svou péči za uvedené období poskytli 40 pacientům. Maximální doba podpory je 60 dní. Dotaci schválilo Zastupitelstvo Desítky na svém pondělním zasedání.

„Oblast paliativní péče je v naší společnosti stále trochu tabu. Přitom péče o pacienty, kteří trpí nevyléčitelnou chorobou v pokročilém nebo terminálním stadiu, je velmi záslužná a důležitá jak pro samotné nemocné, tak pro jejich rodiny. Dotace jsou přidělované na konkrétní pacienty a já jsem přesvědčen, že tato adresná pomoc poskytovatelům, a tedy i jejich klientům opravdu pomůže,“ říká Michal Kočí (Piráti), radní pro sociální oblast a zdravotnictví. „Lidé, kteří se této psychicky náročné práci věnují, mají můj velký obdiv,“ dodává radní Kočí.

O finance mohou žádat organizace, které se starají o nevyléčitelně nemocné a umírající občany Prahy 10 v jejich domácím prostředí, v lůžkovém hospici či ve zdravotnickém zařízení na lůžkovém oddělení.

První dotace v programu na podporu paliativní péče byly vyplaceny v roce 2018, celkem v něm už byly za dobu jeho trvání rozděleny takřka dva miliony korun.

Podrobnosti naleznete zde:

Momentálně je dětský koutek z provozních důvodů uzavřen.

Licence Creative Commons © 2013-2020 MČ Praha 10