MČ Praha 10 věnuje roušky poštovním doručovatelkám a jejich klientům

MČ Praha 10 pokračuje v koordinaci pomoci a distribuci ochranných prostředků. Část látkových roušek, které převzala v rámci dobrovolnické výpomoci, věnuje poštovním doručovatelům a doručovatelkám na desítkových pobočkách. Pošta od radnice zároveň obdrží jednorázové roušky, které bude dávat potřebným z řad klientů.

„Pracovníci pošty patří mezi zaměstnance ´v první linii´, jejichž ochranu považuji za velmi důležitou. Zároveň se setkávají s řadou lidí, včetně ohrožených seniorů. Moc mě potěšilo zjištění, že těm, kterým chybí a nemají si je jak obstarat, jsou doručovatelky schopné předat roušky. Velmi rádi tuto iniciativu podpoříme,“ říká starostka MČ Praha 10 Renata Chmelová (VLASTA).

Pěti pobočkám pošty na svém území dnes desátá městská část doručí látkové roušky pro zaměstnance a jednorázové pro distribuci potřebným klientům. Pokračuje tak v koordinaci pomoci potřebným: Roušky jí v uplynulých dnech věnovaly Pražská teplárenská a Club vietnamských žen AN-DONG – Praha 10. Na výzvu, v níž hledá dobrovolníky, se na radnici v uplynulých dnech obrátily desítky jednotlivců a řada dalších organizací s nabídkou pomoci.

Aktuální informace z městské části v souvislosti s šířením koronaviru

Momentálně je dětský koutek z provozních důvodů uzavřen.