Domov pro seniory Vršovický zámeček má nové atrium, místo pro relaxaci

Klienti Domova pro seniory Vršovický zámeček mají nové atrium. Relaxační místo s fontánou, kuželkami, chodníčky a pergolou s posezením vyrostlo směrem k Heroldovým sadům. Nápad vznikl už v roce 2016, konečný investiční záměr schválila současná Rada MČ Praha 10 na konci loňského roku. Úprava prostoru stála 2,4 milionu korun.

Publikováno: 17.06.2020
Kategorie: Článek, ÚMČ Praha 10, Zprávy tiskového mluvčího, Různé, Strašnice, Vršovice3205

Stavební práce začaly v době nouzového stavu. Upravil se povrch, položila dlažba a usadil mobiliář. Postavila se dřevěná pergola se zastřešením a dřevěnými prvky pro umístění truhlíků zkrášlující stěny technologické buňky.

„Vytvoření parkové úpravy atria významně zvyšuje kvalitu života našich klientů. V poslední době si prošli složitým obdobím, kdy k nim nemohly chodit jejich blízcí. Jsem moc ráda, že po zprávách souvisejících s koronavirem jsme je mohli potěšit i jinou, pozitivní informací,“ říká Eva Lexová, pověřená řízením Centra sociální a ošetřovatelské pomoci (CSOP), které Domov pro seniory provozuje.

Velký důraz přikládá zrenovovanému prostoru i Michal Kočí (Piráti), radní pro sociální oblast MČ Praha 10, jež CSOP koordinuje jako svou příspěvkovou organizaci. „Pro seniory z domova se jedná o mnohem důležitější počin, než se může zdát člověku zvyklému cestovat a poznávat stále nová místa. Přeji klientům Vršovického zámečku, ať si atrium užijí a přinese jim co nejvíc příjemně strávených chvil,“ říká Michal Kočí.

Momentálně je dětský koutek z provozních důvodů uzavřen.

Licence Creative Commons © 2013-2020 MČ Praha 10