Aktuality ke koronaviru

Tradičně veletrh, navíc týmový běh. Desítka na Desítce má letos novinku

I v letošním roce pořádá MČ Praha 10 sportovní veletrh a běh Desítka na Desítce. Opět v Malešickém parku. Jedna věc je však nová: Rodinnému charakteru akce odpovídají i závody, které se tentokrát neběží individuálně, ale týmově. Tradiční sportovní událost se letos koná 11. září.

Publikováno: 09.09.2021
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Sport3486

Tuto sobotu bude největší park na Desítce doslova obsypaný místními kluby, které budou prezentovat svou činnost. „Děti tak názorně uvidí, co všechno který sport obnáší. A jejich rodiče si zase budou moci udělat konkrétní představu například o vybavení, které bude pro daný sport potřeba pořídit. Model tohoto ´hromadného náboru v terénu´ se nám dlouhodobě osvědčil, pochvalují si ho jak sportovní trenéři, tak občané,“ popisuje Jana Komrsková (Piráti), která se ze své pozice místostarostky desáté městské části stará mj. právě o sport.

„Událost je vymyšlená tak, aby si lidé mohli užít příjemný rodinný den v krásném prostředí parku. Do tohoto konceptu zapadají závody, které se běží v neobvyklém štafetovém formátu. Mohou se tak zúčastnit i příležitostní běžci, kteří by s překonáním větší vzdálenosti mohli mít problémy, a zároveň měníme ryze individuální sport v týmovou zábavu,“ říká místostarostka Komrsková.

V minulých ročnících běžel každý sám na pět, nebo deset kilometrů, letos jsou všechny závody štafetové. Nejprve odstartuje Family Run, v němž soutěží společně rodič a dítě (dva okruhy 300 a 1300 metrů), následují desítka a půlmaraton. V nich se střídají tři nebo čtyři běžci (v kategoriích ženy, muži nebo mix) na okruzích po 1,3 kilometru. „Jejich pořadí si tým může libovolně měnit i v průběhu závodu podle míry únavy či v rámci taktických tahů. Předává se tradiční štafetový kolík,“ konkretizuje Martin Dvořák z pořádající agentury SportGroup.Eu.

„Tenhle formát vyvíjíme tři roky a úspěchy již uskutečněných závodů nám potvrzují, že přináší do atmosféry běžeckých podniků něco nového a je o něj zájem. Utíká to tak rychle, že si téměř ani neuvědomíte, že už máte půlmaraton za sebou,“ doplňuje Martin Dvořák.

Na akci nebudou chybět dýdžej ani moderátor, účastníci běhů i fanoušci tak budou mít dokonalý přehled o vývoji situace. Celá událost se koná od 10 do 17 hodin, jednotlivé závody pak v 13:45 (Family Run), 14:00 (desítka) a 15:00 (půlmaraton).

Přihláška na závody (www.teamrunning.cz)