Aktuality ke koronaviru

Radnice Prahy 10 dá na sport přes 21 milionů korun, nejvíce ve své historii!

Desátá městská část rozdělí 21 milionů a 400 tisíc korun více jak 150 žadatelům, kteří předložili žádost o dotaci pro rok 2018. Oproti minulému roku tak došlo k navýšení o 6,6 milionu korun.

 

“V oblasti podpory sportu mládeže došlo k navýšení na 1.500,- Kč na jedno registrované dítě nebo mládežnického sportovce oproti částce 1.200,- Kč v roce 2017. Alokovaná částka 6.669.000,- Kč se tímto zvýšila na 8.097.500,- Kč,” vysvětluje radní pro sport Bohumil Zoufalík (NPP10-HPLD).

Celkem tedy Praha 10 rozdělí na podporu mládežnického sportu 14.314.500,- Kč.

Peníze na soustředění i tábory
“Mezi podpořenými projekty jsou kromě provozních dotací také sportovní soustředění, táborová činnost a nově také podpora organizacím, které nabízejí sportovní činnosti handicapovaným sportovcům,” uvádí předsedkyně sportovního výboru Kateřina Peštová (ČSSD).

Praha 10 tak pokračuje v dlouhodobé podpoře sportu a aktivního přístupu k životu. Kromě dotačního řízení provozuje také projekt Aktivní Desítka, která provozuje web aktivnidesitka.czs informacemi o sportovních klubech a akcích a která organizuje deset velkých turnajů ročně. Nejbližší turnaj, tentokrát v bowlingu, se koná ve středu 28. března.

"Program Podpořeno! je zaměřen nejen na sport, ale také na mnoho dalších oblastí života na desítce. Už v loňském roce jsme organizacím a spolkům rozdělili přes třicet milionů, letos je částka ještě vyšší, protože se ukázalo, že kvalitních projektů je mezi aktivními občany opravdu hodně," říká místostarosta Radek Lojda s tím, že kromě sportu je výrazně podpořena také sociální oblast nebo projekty z oblasti školství či ochrany životního prostředí," říká místostarosta a garant projektu Podpořeno! Radek Lojda (TOP 09).