Aktuality ke koronaviru

Novým místostarostou MČ Praha 10 je Martin Sekal z ODS

Zastupitelstvo Prahy 10 zvolilo na svém dnešním zasedání nového místostarostu městské části. Stal se jím Martin Sekal (ODS), který nahradil stranického kolegu Filipa Humplíka, jenž na svůj post rezignoval. Sekal bude mít v gesci, stejně jako jeho předchůdce, dopravu a parkování, KD Eden a rekonstrukci radnice. 

Novým místostarostou MČ Praha 10 je Martin Sekal z ODS

Bezprostředně po svém zvolení se nový místostarosta MČ Praha 10 vzdal funkce předsedy sociálního a zdravotního výboru, v níž ho vystřídal Mikuláš Pobuda (ODS), a členství v kontrolním a finančním výboru.

 

PaedDr. Martin Sekal má dlouholeté zkušenosti z politiky, v minulosti byl poradcem ministra pro místní rozvoj, vedoucím oddělení vládního zmocněnce pro regiony či poradcem ministra obrany. Kromě toho působil jako manažer, coby podnikatel se věnoval mj. i stavebně-investiční činnosti, správě nemovitostí a dopravě.

 

„Všechny tyto zkušenosti chci využít na své nové pozici. Budu k ní přistupovat zodpovědně a s pokorou - tak, abych byl skutečným přínosem pro Prahu 10, ve které sám žiji a jež mi přirostla k srdci. Pokaždé chci být platným členem týmu,“ uvedl nový člen „radničního týmu“.

 

Martinu Sekalovi je pětapadesát let, je ženatý a má čtyři děti.