Aktuality ke koronaviru

„Nouzový stav na Desítce“ skončí, děkujeme všem, kteří pomáhali

MČ Praha 10 reaguje na ukončení nouzového stavu v ČR, který je plánován na neděli 17. května. Vzhledem k tomu už v nadcházejícím týdnu nebude fungovat „přímá pomoc na Desítce“, v pátek 15. května se neuskuteční pravidelná páteční akce pro seniory před vybranými supermarkety. Prostřednictvím ní městská část v dubnu distribuovala v té době nedostatkové roušky a dezinfekci a zároveň občanům poskytovala poradenství. 

Ochranné prostředky zástupci radnice pravidelně rozdávali také každý čtvrtek, a to organizacím, podnikatelům a zástupcům SVJ. Potřební mohli ve vybraných časech navštěvovat síť odpovědných organizací tvořenou dobrovolníky z místních spolupracujících nevládních a dalších organizací. 

„Velmi si vážíme toho, s jakým nasazením a s jakou obětavostí s námi všichni dobrovolníci spolupracovali. Rovněž moc děkujeme velkému množství občanů, kteří svým sousedům v městské části pomáhali neoficiálně, tedy sami od sebe,“ vzkazují zástupci městské části, kteří koordinovali „dobrovolnické aktivity“.

Vzhledem ke konci nouzového stavu přestává fungovat rovněž speciálně zřízená linka v nouzi. Občané se však nadále mohou obracet na informační kancelář na čísle 267 093 111. Pro osobní návštěvu radnice lze od pondělí 18. května využít všechny pracovní dny, otevírací doba úřadu se vrací do "normálu".