Aktuality ke koronaviru

Desítka otevře všechny školky v pondělí 25. května

Mateřské školy, které zřizuje městská část Praha 10, obnoví svůj provoz v souladu s vládním doporučením od posledního květnového pondělí. Stane se tak po více než dvouměsíční přestávce vynucené epidemií koronaviru. Rozhodnutí radnice se týká všech třiceti školek.

Publikováno: 07.05.2020
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Školství, Školní rok a provoz, Koronavirus3177

„Naším zájmem bylo umožnit návrat dětí do školek v co nejbližším možném termínu. Myslím, že velká část rodičů od tohoto okamžiku očekává potřebné ulehčení své domácí či pracovní situace. Návrat k normálnímu fungování bude možná trochu složitější, ale mateřské školy to ve spolupráci s rodiči zvládnou,“ neobává se místostarosta pro školství David Kašpar (VLASTA/STAN).

Cestou do školky a před budovou bude třeba dbát na dodržení dvoumetrových odstupů, s výjimkou pro doprovod dítěte a členy společné domácnosti. Děti a pedagogičtí pracovníci nebudou muset v prostorách mateřské školy nosit roušky. Před prvním vstupem do školky musejí rodiče poskytnout písemné čestné prohlášení o neexistenci příznaků virového infekčního onemocnění u dítěte. Formulář bude k dispozici na webových stránkách jednotlivých mateřských škol, stejně jako podrobnější informace o konkrétních hygienických a bezpečnostních opatřeních. 

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy připravilo manuál, kterým se bude provoz mateřských škol řídit. Je určen především ředitelům a pedagogickým pracovníkům a popisuje všechny podmínky provozu školky. Manuál v plném znění lze najít na stránkách ministerstva: http://www.msmt.cz/soubor-hygienickych-pokynu-pro-ms-zs-a-ss.

Přiložené dokumenty