Aktuality ze školství

Záchrana Ďolíčku jde do finále: zítra ji schvalují zastupitelé

Zastupitelé Prahy 10 by se na svém čtvrtečním zasedání měli definitivně vyjádřit k záchraně stadionu Ďolíčku, na kterém hraje fotbalový klub Bohemians 1905. K transakci, která počítá se směnou pozemků a doplatkem za stadion, se na svém zasedání vyjádřila již včera rada hlavního města a jejími připomínkami se dnes zabývali radní v Praze 10. Na základě požadavku Rady hlavního města dnes Praha 10 změnila hodnotu doplatku za stadion Ďolíček o 3,3 milióny korun. „Tato částka byla odvedena jako DPH ze strany Bohemians 1905, která tak bohužel o tyto peníze přijde prakticky za to, že řádně splnila svoji daňovou povinnost,“ poznamenal starosta Prahy 10 Bohumil Zoufalík (Nez.pro Prahu 10). 

Publikováno: 01.10.2014
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Sport, Vršovice, Zprávy tiskového mluvčího768
Záchrana Ďolíčku jde do finále: zítra ji schvalují zastupitelé

Magistrát Praze 10 také navrhoval, aby majetek Bohemians Real (které patří stadion) získala koupí a nikoli s pomocí směny pozemků. „To zrealizovat ale bohužel nejde. Pokoušeli jsme se o to již v roce 2011, ale majitel Ďolíčku to odmítl,“ vysvětlil starosta Zoufalík důvod, proč v tomto bodě radní z Prahy 10 magistrátu nemohli vyhovět. „Neověřené usnesení magistrátní rady nám hodinu před zasedáním naší rady dovezla asistentka radní Vorlíčkové. Něco takového se nám v Praze 10 nestalo za posledních 12 let,“ upozornil starosta na další zvláštní přístup ze strany magistrátu. 

Praha 10 zítřejším projednáním na zastupitelstvu naplňuje nejen svým programovým prohlášením deklarovanou snahu zachránit tradiční stadion Ďolíček, ale i pomoci fotbalovému klubu Bohemians 1905. S tím již schválila uzavřené smlouvy na pronájem stadionu za symbolickou korunu na rok po dobu 20 let. Tato smlouva vejde v platnost v okamžiku převodu stadionu do majetku městské části a souvisejícího zápisu do katastru nemovitostí.