Aktuality ze školství

Třetí ročník o nejhezčího psa Prahy 10 má svého vítěze

Městská část Praha 10 uspořádala v letošním roce již 3. ročník soutěže „Pes Prahy 10“. Obyvatelé mohli v internetovém hlasování opět vybírat nejhezčího psa Prahy 10. „Touto soutěží chceme vyjádřit podporu všem slušným majitelům psů z Prahy 10, pro které jsme již realizovali řadu projektů, mj. vybudování psího hřiště či vymezování různorodých ploch určených pro volné pobíhání psů,” vysvětlil starosta MČ Praha 10  Bohumil Zoufalík (Nez.). 
 

 

Třetí ročník o nejhezčího psa Prahy 10 má svého vítěze

Vítězem letošního ročníku se stal tříletý Monty, Border Collie. Šampion Monty a jeho majitel Jiří Tomek se dostavili 26. června 2014 na vršovickou radnici, kde z rukou 1. místostarosty Vladimíra Nováka převzali titul „Pes Prahy 10“ v podobě originální psí známky a ceny od sponzorů této soutěže Ovčák.cz, B.A.R.F. Company s.r.o., Rogz.cz a časopis Psí kusy. „Těší nás, že se soutěž setkala se značným úspěchem, jak ze strany majitelů psů, tak i během následného hlasování na našich webových stránkách. Zároveň se snažíme touto soutěží poukázat na problematiku udržování čistoty na veřejných prostranstvích Prahy 10“, uvedl 1. místostarosta Vladimír Novák (ČSSD).


Kromě Montyho se na radnici sešli i majitelé se svými psy, kteří se umístili na druhé a třetí příčce. Na druhém místě skončila Charlotta, rasy Sheltie a na třetím místě Kleopatra, kříženec jezevčíka a zlatého retrívra. Pro tyto psy umístěné na pomyslné 2. a 3. příčce byly také přichystány lákavé ceny od partnerů soutěže. Vyhlášení se zúčastnil i hudebník Lešek Semelka, velký milovník psů.


Do soutěže mohli být svými majiteli přihlášeni psi registrovaní v Praze 10, a to prostřednictvím formuláře na webu Prahy 10, kde zájemci také nalezli další informace o soutěži včetně jejích pravidel. Klání o titul psa Prahy 10 odstartovalo 5. května 2014. Své domácí mazlíčky mohli jejich majitelé přihlásit do 30. května 2014 na webových stránkách MČ Praha 10. Celkem svými majiteli bylo přihlášeno 32 psů. Všechny přihlášené psy posuzovala porota soutěže, která vybrala deset finalistů. Ti postoupili do internetového hlasování probíhajícího od 9. června 2014 do 18. června 2014, kde o jejich pořadí i samotných vítězích rozhodli občané.