Aktuality ze školství

Stále lákavější Gutovka

V minulém čísle jsme vás pozvali k trochu lenivějšímu letnímu odpočinku na zahradě Kulturního domu Barikádníků neboli Barči. Ale prázdniny se dají trávit také aktivněji, tedy aspoň občas by to určitě chtělo… Ve sportovním centru Gutovka jsou na vás v tomto ohledu letos nachystáni zase o něco lépe.

Publikováno: 17.01.2020
Kategorie: Měsíčník3087

Celý areál pošel v poslední době řadou větší oprav i menších úprav, což ve výsledku znamená, že se tu budete cítit spokojeně, i když si změn na první pohled třeba ani nepovšimnete. Samozřejmě, že se především myslelo na malé děti. Ty budou mít radost z toho, jak prokoukl vodní svět. Oprava technologie umožnila zvýšení průtoku vody, v korytě jsou nová stavidla a hlavně – novostí září oblíbená pumpa na velkém pískovišti! Prostupnost touto atrakcí zlepšují přidané schody a zpevněné palisády. Novinkou na dětském hřišti jsou tři nové houpačky, které pomohou zmenšit fronty zájemců o tento zábavní prvek.

Ani sportovní atrakce nezastarávají. Skatepark prošel opravou betonů a dostal nové nátěry, lezecká stěna má kromě opraveného povrchu také další chyty. Nabídku rozšířila ochutnávka lezení, díky níž si děti mohou vyzkoušet tento sport pod dohledem zkušeného instruktora. Ochutnávka trvá 15 min. za 100 korun včetně potřebného vybavení. Po projížďce na inlinové ploše si můžete odpočinout ve stínu v party stanu. V areálu minigolfu došlo k drobným úpravám terénu a do provozu byla uvedena recepce a samostatné malé občerstvení. Zásadní novinkou ale bude zejména otevření velkého lanového centra, které prošlo kompletní rekonstrukcí. Zatím se čeká na jeho revizi a kolaudaci, ale potom se návštěvníci dočkají skvělé nové trasy ve výšinách.

Na Gutovce se nyní také lépe vyznáte díky novému informačnímu systému. Před restaurací a bufetem byly vybudována nová terasa a v celém areálu se tradičně obnovily nátěry všech laviček, stolů a košů. Velká restaurace začala péct své vlastní pizzy. „Gutovka se zkrátka mění před očima, za rok mého působení se podařilo dát areál do kondice. Ještě ale nekončíme a stále něco zlepšujeme. Od návštěvníků máme kladnou zpětnou vazbu, což nás samozřejmě těší. Tým Gutovky přeje všem dětem a rodičům krásné léto,“ dodává Petra Chalupová, vedoucí správy areálu.

Léto tady ostatně oficiálně začalo již v polovině května velkou akcí zaměřenou na workshopy, exhibice a soutěže v beachvolejbalu, na lezecké stěně a ve skateparku. A tak se i vy určitě přijďte sami přesvědčit, že na Gutovce čeká nespočet krásných prázdninových zážitků na každého.