Aktuality ze školství

Rekonstrukce Moskevské postupuje přesně podle plánu

Radikální obnova vršovické ulice Moskevská, která má proměnit tuto část Prahy 10 v prodloužené centrum metropole, vstoupila do další etapy. Rekonstrukce kanalizace se přesouvá směrem k Husovu sboru. Do soutěsky mezi ulicemi Francouzská a Heroldovy sady již brzy nastoupí dělníci dopravního podniku položit nové koleje.

Publikováno: 19.08.2013
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Vršovice, Různé258
Rekonstrukce Moskevské postupuje přesně podle plánu

„Přiznám se, že jsme se během rekonstrukce kanalizace v soutěsce obávali nějakého nemilého překvapení. Přece jen bylo potrubí na tomto mimořádně zatíženém místě staré přes sto let. Nakonec však generální oprava proběhla bez komplikací a v termínu daném harmonogramem. Přestavba už skončila na Francouzské, kde se nyní připravuje výstavba bezbariérových zastávek. Díky dohodě s dopravním podnikem zde bude o jedno nástupiště navíc a ty budou ještě upraveny jak pro provoz tramvají, tak pro autobus. Také zde plánujeme vyznačení vyhrazených pruhů pro cyklisty,“ uvedla v této souvislosti místostarostka pro územní rozvoj Ivana Cabrnochová (SZ).

 

Do příštího léta bude tato oblast Prahy 10 patřit k nejpříjemnějším v městě. Vedle samotné ulice probíhají dokončovací práce také na stavbě historické Rangherky, nazývané též jako Vršovický zámeček. Po kolaudaci se tato budova stane domovem pro seniory, v přízemí bude otevřena jedna z nejhezčích svatebních síní v Praze. „Přestavba Moskevské ulice je unikátní hned ze dvou důvodů. Významné bylo zapojení veřejnosti do procesu přípravy rekonstrukce. Přímo na místě jsme se ptali uživatelů ulice na jejich přání, vize, očkávání i obavy. Výsledkem této spolupráce úřadu s občany je taková podoba ulice, která bude vyhovovat občanům Vršovic, jejich návštěvníkům i místním živnostníkům. Za druhé se nám podařila zdánlivě samozřejmá věc, která se však v pražských podmínkách uskuteční jen ojediněle. Všechny zainteresované firmy a místní úřad se dohodly na provedení prací v jednom momentu. Závěrečnou tečkou bude investice Prahy 10 do vzhledu ulice, nových chodníků či bezbariérových zastávek. Obyvatelé Vršovic tak mají naději, že na mnoho let dopředu zde nebudou v praxi znát slova výluka dopravy či výkop,“ zdůraznila místostarostka Cabrnochová.