Aktuality ze školství

Praha 10 hledá opět své nejlepší fotografy

Od pondělí 25. dubna 2016 máte již po čtvrté možnost přihlásit své fotografie do úspěšné fotografické soutěže s názvem „Jak vidím Prahu 10“. Prostřednictvím soutěže se MČ Praha 10 snaží motivovat veřejnost, aby se více zajímala o své okolí, pamětihodnosti a zajímavá místa, která se v Praze 10 nacházejí, ale také o kulturní události a sportovní aktivity.

Občané mají možnost zachytit v digitální podobě okamžiky ze svého života, které jsou spojené s místem jejich bydliště. Soutěž propojuje sounáležitost občanů s městskou částí, nápaditost i kreativitu v pohledu na své okolí a v neposlední řadě také rozvoj fotografických dovedností. Do soutěže se mohou občané přihlásit od 25. dubna, 12:00 hodin do 31. srpna 2016, 12:00 hodin nahráním soutěžních fotografií s názvem a popisem na webové stránky ÚMČ Praha 10 celkem v pěti kategoriích (architektura v Praze 10; běžný život v Praze 10; lidé Prahy 10; příroda v Praze 10; kulturní, sportovní a společenské akce Prahy 10). Pro tyto účely bude na stránkách připravený registrační formulář, do kterého soutěžící vyplní své jméno a příjmení, trvalou adresu, kontakt a kategorii, do které fotografii přihlašují.

V loňském roce bylo do soutěže zasláno téměř 200 fotografií. Nejvíce fotografií bylo zasláno do kategorie „běžný život“, s těsně druhým počtem přihlášených fotografií se oblibě těšila kategorie „architektura“.

Přihlášené fotografie soutěžících, kteří splní soutěžní požadavky, budou následně předány nominační komisi. Sedmičlenná komise je složená z řad zástupců vedení radnice Prahy 10, úředníků ÚMČ Praha 10 a zástupců odborné veřejnosti. Hodnotit se bude zejména spojitost s vyhlášeným tématem, úroveň zpracování a nápaditost fotografie. Komise vybere finální počet fotografií, které postoupí do veřejného hlasování, jež se bude konat v září 2016. V průběhu veřejného hlasování budou občané moci udělit hlas nejlepší fotografii v každé soutěžní kategorii. Vyhlášení vítězných fotografií se uskuteční v měsíci říjnu 2016.

 

Přesné podmínky soutěže včetně registračního formuláře a pravidel soutěže naleznete na webových stránkách www.praha10.cz v sekci Akce a projekty.