Aktuality ze školství

O tomto víkendu na Zahradní Město za poznáním i zábavou

Oblíbená naučná stezka po Zahradním Městě v Praze 10 se dočkala svého pokračování. Stezka je zaměřena na poznávání krás přírody, zejména pak na výskyt nejrůznějších rostlin. Záměr jejího rozšíření vznikl v rámci projektu Zahrada ve městě II., který byl oceněn ve druhém ročníku soutěže „Zásobník projektů – město na míru“, vyhlašované městskou částí Praha 10. „V soutěži jsme se snažili podpořit aktivitu a zájem občanů o zkvalitňování a zvelebování veřejných prostor. Rozšíření projektu s naučnou stezkou nás velmi těší. Stezka umožňuje občanům, zejména pak dětem zpestřit si procházky v okolí jejich bydliště. Nabízí možnost rozšířit si vědomosti o přírodě a získat tím k ní přirozenou cestou lepší vztah,“ vysvětlil starosta městské části Praha 10 Bohumil Zoufalík (Hlavu vzhůru).

Publikováno: 10.10.2013
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Kultura, Sport, Záběhlice, Zprávy tiskového mluvčího343
O tomto víkendu na Zahradní Město za poznáním i zábavou

Rozšířená naučná stezka zahájí provoz v sobotu 12. října. Slavnostní otevření se uskuteční od 9.00 do 13.00 hodin v prostoru trhu Slunečnice v Jabloňové ulici v Praze 10. Součástí slavnostního zprovoznění bude bohatý doprovodný program pro děti. Ty si budou moci vyzkoušet například malování na dřevo, poznávání hmyzu, potisk tašek, vyrobí si květinové aranžmá, či navštíví loutkové představení. Také si budou moci zasoutěžit v rámci poznávací hry.

 

V neděli 13. října ve 13.00 hodin rádi přivítáme v parku Malinová – Chrpová všechny, kdo si chtějí zahrát, nebo se zúčastnit turnaje v pétanque s příhodným názvem „Záběhlické koulení“. Akce je určena pro občany všech věkových kategorií od dětí až po seniory. I tento turnaj určený pro širokou veřejnost byl podpořen v rámci druhého ročníku soutěže „Zásobník projektů – město na míru“.

 

O soutěži „Zásobník projektů – město na míru“:

 

Soutěží „Zásobník projektů – město na míru" se městská část Praha 10 snaží podporovat aktivity a zájmy obyvatel pečující o veřejný prostor. Nabízí občanům možnost využít svůj tvůrčí potenciál a tím spoluvytvářet a zušlechťovat veřejný prostor, své bezprostřední životní prostředí či se podílet na veřejném dění v místě svého bydliště. Občané vkládají do aktivit svůj čas, znalosti, dovednosti, nadšení a energii, bez nároku na odměnu. MČ Praha 10 tyto aktivity podporuje úhradou materiálních a režijních nákladů.