Aktuality ze školství

Na Desítce bude první pivní festival

MČ Praha 10 připravuje první ročník pivního festivalu. Desítka na Desítce se skuteční v sobotu 17. září na Kubánském náměstí a návštěvníci se mohou těšit na patnáct minipivovarů, stánky s jídlem i celoodpolední hudební doprovod.

Publikováno: 15.09.2022
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Kultura3733

Desítku na Desítce pořádá vršovická radnice ve spolupráci se spolkem Archetyp, který na „Kubáni“ provozuje farmářské tržiště. A lokální prvek nechybí ani ve výběru minipivovarů, mezi nimiž figurují také desítkové Pivovar Panaczech a Vinohradský pivovar. Návštěvníci budou moci zlatavý mok u jednotlivých stánků známkovat, na závěr akce bude vyhodnocený ten nejoblíbenější.

„K dobrému pivu podle nás patří i dobré jídlo, dobrá muzika a dobrá nálada. V tomto duchu jsme také koncipovali první ročník našeho festivalu. Ráda bych všechny pozvala na pohodový den na Kubáni, kde si na své přijdou nejen pivaři, ale celé rodiny,“ říká místostarostka Jana Komrsková (Piráti), která je na vršovické radnici odpovědná mj. za oblast kultury.

Velmi všestranně pojatý je především hudební program. „V poledne ho staropražskými a lidovými písničkami odstartují Staropražští pardálové, večerní zakončení bude patřit legendárním rockerům, skupině Garage & Tony Ducháček. A mezitím? Tomáš Linka kvartet má ve svém repertoáru mimo jiné Michala Tučného a kapela Motovidlo Praha je tak všestranná, že dokáže zahrát skoro všechno,“ popisuje místostarosta MČ Praha 10 Martin Valovič (ODS).

Celý festival se koná od deseti dopoledne do devíti večer, hudební program na pódiu pak v rozmezí 12:00 – 20:00. Akcí bude provázet Tomáš Grohregin, muzikant a moderátor známý mimo jiné z obrazovek České televize, kde v minulosti působil.