Aktuality ze školství

Fitpark v Jabloňové již slouží veřejnosti

Obyvatelé Prahy 10 mohou od letošního podzimu využít další možnost pro trávení volného času. Tentokrát na venkovních posilovacích strojích, které radnice instalovala při ulici Jabloňová na rozhraní Záběhlic a Zahradního města. Nové prvky jsou umístěny v části mezi ulicemi Topolová a Hvozdíková. Cvičební fitness stroje nahradily staré a již nevyužívané pískoviště a nevzhlednou asfaltovou plochu.  „Fitpark doplňuje několik dalších podobných realizací, které můžeme u nás na „Desítce“ již několik let používat. Cvičební prvky jsou kupříkladu na hřištích Jakutská, Nosická, Narcisová nebo Škvorecká, a nově také v rekonstruovaném Malešickém parku,“ vysvětlil 1.místostarosta Prahy 10 Vladimír Novák (ČSSD).

 

 

Fitpark v Jabloňové již slouží veřejnosti

Venkovní posilovací stroje jsou určeny pro instalaci na veřejných prostranstvích a jsou konstruovány tak, aby cvičení na nich bylo zábavné a jednoduché. Svým zaměřením jsou fitness přístroje vhodné téměř pro všechny věkové kategorie, včetně seniorů. ¨Fit park v ulici Jabloňová je nejvybavenější cvičební prostor, nachází se zde celkem jedenáct cvičebních strojů a dvě šlapadla umístěná u laviček, takže kdo nebude chtít využít stroje, může alespoň posílit dolní končetiny při posezení. „Kromě cvičebních strojů se fit park dočkal nových chodníků ze zámkové dlažby, prostor byl doplněn o nové lavičky a odpadkový koš,“ doplnil Vladimír Novák.

Cvičební prvky jsou rozmístěny do tvaru trojúhelníku, bezpečnostní zónu tvoří litý pryžový povrch a na trojúhelníku mezi prvky je plánována výsadba trvalkového záhonu. Cvičební prvky podporují aktivní trávení volného času, jsou celoročně přístupné a jejich užití je zdarma. Důvodem ke zřízení fit parku v ulici Jabloňová, je i blízkost domova pro seniory ve Zvonkové ulici.“Právě lidé důchodového věku jsou jednou z cílových skupin, které mohou fitness prvky také využívat. Ale vhodné jsou přirozeně i pro mládež a obecně všechny dospělé, kteří mají zájem udržovat své tělo i mysl v dobré kondici,“ dodal místostarosta.