Aktuality ze školství

Do Vršovic nově jezdí tramvaj č. 13, Praha 10 vyjednala opravu smyčky v Minské

Obyvatelé Vršovic se dočkali dalšího posílení dopravy, od 25. března je sem prodloužena tramvajová linka číslo 13. Aby lepší dopravní obslužnost nebyla vykoupena nárůstem hluku, vyjednala Praha 10 zároveň rekonstrukci tramvajové smyčky v Minské ulici, která zajistí tišší provoz tramvají. 

Publikováno: 13.04.2017
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Doprava, Vršovice, Různé1533
Do Vršovic nově jezdí tramvaj č. 13, Praha 10 vyjednala opravu smyčky v Minské

„Spoje linky č. 13, byly původně ukončeny na Zvonařce, ale Praze 10 se díky jednání s Prahou 2 naskytla možnost tuto linku využít pro potřeby cestujících z Vršovic. Toho jsme rádi využili,“ říká radní pro dopravu Martin Hejl (ODS), který jednání vedl.

Praha 10 současně požádala Hl. m. Prahu o to, aby zahájila práce na revitalizaci úseku tramvajového obratiště v Minské ulice.

„Jde nám především o zmírnění hlukové zátěže. Požádali jsme proto o úpravy, díky kterým i přes posílení dopravy obyvatelé okolních domů nepocítí navýšení hluku, spíše naopak. Mělo by se jednat o odstranění dlažby mezi kolejnicemi a z části vozovky a její náhradou asfaltovým povrchem a o odstranění nevyužívaných kolejových spojek v Minské,“ vysvětluje Martin Hejl.

S úpravami, které Praha 10 vyjednala, by se mělo začít už na podzim letošního roku, kdy v rámci plánovaných výluk tramvajové trati v ulicích Křesomyslově, Jaromírově a Na Slupi dojde k přerušení tramvajového provozu v Minské ulici.

Linka č. 13 je od března vedena z Černokostelecké po Vinohradské přes Floru a Muzeum na Náměstí I. P. Pavlova jako dnes, ale dále pokračuje odbočením na Náměstí Míru a přes zastávky Jana Masaryka a Ruská na Čechovo náměstí. Na Francouzské ulici tak doplní kapacitu spojů linek č. 4 a 22 a ve špičkách zde umožní realizovat pravidelný dvouminutový interval tramvajových spojů