Aktuality ze školství

All Stars Cup 2014

Tři kontinenty budou mít letos zastoupení na juniorském turnaji All Stars Cup 2014. Ke špičkovým týmům šestnáctiletých fotbalistů z Evropy se opět přidá zástupce Střední Ameriky a novinkou je účastník z Asie. Již šestý ročník turnaje, který se tradičně koná ve spolupráci s městskou částí Praha 10, proběhne ve dnech 13. – 15. června v areálu SK Slavia Praha a Bohemians Praha 1905. „Důkazem vzrůstající prestiže turnaje je i premiérová účast asijského týmu. Z druhého nejlidnatějšího města Japonska přicestuje tým Jokohama Marinos. Jedná se o jeden z nejúspěšnějších klubů v Japonsku. Poprvé v historii tak budou mít na turnaji All Stars Cup zastoupení tři kontinenty,“ uvedl v této souvislosti starosta Prahy 10 Bohumil Zoufalík (Nez.)
Publikováno: 19.03.2014
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Sport, Vršovice, Zprávy tiskového mluvčího538
All Stars Cup 2014
Základní myšlenka turnaje nabízet českým účastníkům každý rok novou fotbalovou zkušenost se letos odrazila v účasti šesti zahraničních týmů - nováčků. Finalisty posledního ročníku turnaje mexický Chivas Guadalajara a portugalský Sporting (trojnásobný vítěz turnaje) společně s francouzským týmem Olympique Marseille doplní po sportovní stránce špičkové kluby.
 
Velký respekt vzbuzují fotbalisté Dinama Záhřeb, kteří vloni v této věkové kategorii vyhráli neoficiální mistrovství světa klubů. Zdatná konkurence přijede také z Itálie. Fotbalisté Milánského Interu do šestnácti let patří k nejuznávanějším v Evropě. K nim se řadí další evropské kluby zvučných jmen. Na tradici účasti týmů španělské fotbalové školy letos navážou fotbalisté Atlética Madrid. Ty doplní mladíci z německého Hamburku (HSV) a maďarského Györu.
 
 
Pro české týmy to bude velmi zajímavá a užitečná konfrontace se zahraničními soupeři, kteří pocházejí z různých fotbalových prostředí. Mezi tuzemskými účastníky se vedle pořadatelů z Pražské Slavie a Bohemians Praha 1905 objevují i další známé týmy: Viktoria Plzeň, Dynamo České Budějovice, Hradec Králové, Příbram nebo Dukla.
 
Formát turnaje i jeho stávající podoba zůstane i v tomto roce zachována. Na každý z týmů čeká bez ohledu na výsledky celkem devět zápasů rovnoměrně rozložených do tří hracích dnů, které budou sehrány v tréninkovém centru SK Slavia Praha. Zápas o třetí místo, finále a slavnostní vyhlášení výsledků proběhne jako tradičně na stadionu Slavie, kde se uskutečnil v minulém roce zápas evropského superpoháru mezi Bayernem Mnichov a Chelsea.
 
Turnaj ALL STARS CUP 2014 pořádá sportovní a marketingová agentura All Stars Team s.r.o. ve spolupráci s Městskou částí Praha 10 a fotbalovými kluby SK Slavia Praha a Bohemians Praha 1905. Záštitu nad tímto turnajem převzal starosta Prahy 10 Mgr. Bohumil Zoufalík a Fotbalová asociace České republiky.