Aktuality z oblasti rozvoje městské části Praha 10

Praha 10 má „Nadějnou političku roku“ Ivanu Cabrnochovou

Ocenění druhým místem v soutěži „Nadějná politička roku“ si pro letošní rok odnesla úřadující místostarostka Prahy 10 Ivana Cabrnochová (SZ). Toto ocenění ji udělilo sdružení Forum 50%, které se zasazuje za rovné zastoupení žen a mužů ve vedoucích pozicích. „Vidím obrovský potenciál v občanské společnosti a v jejím zapojení do rozhodování. Ráda bych svou prací pomohla tomu, aby se politici přestali bát občanů a aby se občané díky dobrým zkušenostem zbavili preventivní nedůvěry k politikům,“ uvedla u této příležitosti Ivana Cabrnochová, která má v Praze 10 v kompetenci územní rozvoj a cyklodopravu.

Publikováno: 28.05.2013
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Zprávy tiskového mluvčího, Různé158

Osmatřicetiletá místostarostka za Stranu zelených Ivana Cabrnochová působí v zastupitelstvu Prahy 10 od října 2006. Je absolventkou fakulty tělesné výchovy a sportu Karlovy univerzity v oboru tělesná a pracovní výchova zdravotně postižených. V této oblasti se v Praze 10 zasadila mj. o vznik bezbariérových bytů pro osoby po poranění míchy v tzv. Malešickém penzionu a o úpravu Malešického parku, aby byl přístupný pro vozíčkáře. Stojí také za řadou projektů města na zapojování veřejnosti do debat o budoucnosti veřejných prostor či budoucnosti sídla místní radnice.

První cenu „Nadějná politička roku“ letos získala starostka Horního Slavkova za ODS, třetí pak místostarostka Prahy-Čakovic za ČSSD. Fórum 50 % vzniklo v roce 2004 a svými aktivitami usiluje o vytvoření společnosti s vyrovnaným zastoupením žen a mužů v politice a ve veřejném životě.

Rozhovor s Mgr.I.Cabrnochovou:
http://padesatprocent.ecn.cz/cz/zpravodajstvi/nadejna-politicka-2013-ivana-cabrnochova