Aktuality z oblasti rozvoje městské části Praha 10

Občané Prahy 10 mohou připomínkovat poslední etapu parkovacích zón

V první polovině roku 2021 začnou parkovací zóny platit na celém plánovaném území městské části Praha 10. Po desítkové části Vinohrad, Vršovicích, Strašnicích a Malešicích přijdou na řadu Záběhlice, Zahradní Město, Bohdalec a další lokality jižně od vlakového koridoru. Ty jsou souhrnně zařazeny do etapy 10.4, její podobu mohou občané ode dneška do 8. ledna připomínkovat.

Publikováno: 01.12.2020
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Doprava, Parkování3334

Po „severní“ oblasti, která byla v rámci podoblastí 10.1 – 10.3 postupně zaváděná ve druhé polovině tohoto roku, představuje městská část svým obyvatelům také projekt na poslední oblast. Ten najdou na adrese praha10.cz/parkovani a v období od 1. prosince do 8. ledna mohou psát své připomínky a podněty na e-mail parkovani@praha10.cz.

„Do konce ledna 2021 všechny podněty vypořádáme s tím, že relevantní podněty budou zapracované do projektu. Finální návrh projektu schválí, na svém zasedání, Komise pro dopravu a parkování, a bude zároveň doporučený ke schválení Radě MČ Praha 10,“ popisuje předsedkyně Komise Denisa Řezníčková (ODS).

 „Následně budeme, ve spolupráci s Magistrátem hl. m. Prahy a Technickou správou komunikací, připravovat samotné připojení poslední oblasti do systému zón. Tím bude pokryté celé naše území, a pomůžeme s parkováním i dalším občanům. Od těch z Vinohrad, Vršovic, Malešic a Strašnic mi chodí řada pozitivních ohlasů, že se situace viditelně zlepšila,“ říká Martin Sekal (ODS), místostarosta pro dopravu a parkování.

Ještě před zavedením etapy městská část svým občanům podrobnosti projektu představí. „Podle aktuální situace zvolíme buď veřejné projednání, nebo online prezentaci,“ upřesňuje místostarosta Sekal.