Aktuality z oblasti rozvoje městské části Praha 10

MČ Praha 10 revitalizuje dětská hřiště, do rekonstrukcí už letos investovala 700 tisíc

Městská část Praha 10 investuje do svých dětských hřišť. Tři už letos prošly obměnou a modernizací, několik dalších rekonstrukcí proběhne do konce roku 2020. Celkově je na rekonstrukce vyčleněna částka 4 miliony korun, dalších 1,5 milionu korun má radnice alokováno na opravy a udržování hřišť.

Publikováno: 12.05.2020
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Dětská hřiště, Malešice, Strašnice, Vršovice, Různé3180

V ulici Na Třebešíně jsou už od února zbrusu nové houpačky, v Obloukové a Nosické zaregistrovali děti a jejich rodiče renovaci hřišť při znovuotevření po „koronavirové pauze“. Zastaralé a již ne zcela vyhovující herní mobiliáře nahradily moderní prvky jako pískoviště s plachtou, domeček s kreslící tabulí, herní sestava se skluzavkou či různé druhy houpaček. Všechny plochy rovněž prodělaly i terénní úpravy.

„Na zvelebování veřejného prostoru pracujeme kontinuálně a postupná modernizace dětských hřišť je rozplánována na celé čtyři roky volebního období. Sama dobře vím, jak dokáže nová prolézačka nebo houpačka dětem zvednout náladu a jak taková ´drobnost´ zpříjemní den celé rodině,“ říká Jana Komrsková (Piráti), místostarostka věnující se mj. oblastem sportu a životního prostředí. „V případě dětských hřišť investujeme do budoucnosti a tímto směrem chceme jít i dál,“ doplňuje místostarostka Komrsková.

Rekonstrukce hřišť Na Třebešíně (72 tisíc), v Obloukové (402 tisíc) a Nosické (224 tisíc) přišla na bezmála 700 tisíc korun, ještě letos je plánována obnova v Přistoupimské, Pod Rapidem a Nedvězské, další hřiště mohou v průběhu roku přibývat. Kromě rekonstrukcí investuje městská číst ještě do průběžných oprav a údržby dětských hřišť, kterých spravuje celkem sedmasedmdesát.