Aktuality z oblasti financí

Poliklinika Malešice: Rekonstrukce by mohla začít v roce 2017

Vzhledem k tomu, že ohledně rekonstrukce Polikliniky Malešice se v řadě médií objevily poněkud zavádějící a nekompletní údaje, zveřejňujeme aktuální informace k rekonstrukci Polikliniky Malešice:

Publikováno: 13.04.2016
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Malešice, Zprávy tiskového mluvčího, Různé1167

- Prioritou MČ Praha 10 je začít s rekonstrukcí na začátku roku 2017. Projektová dokumentace je již hotova a počítá s kompletní rekonstrukcí vnějšího pláště, střechy, topení a interiérů. Předpokládané náklady jsou 80 milionů korun. 

Budova je poplatná době svého vzniku. Pochází ze 70. let minulého století, kdy se azbest ve stavebnictví používal běžně. Rekonstrukce nebude snadná a vyžaduje pečlivou přípravu. Firma, která bude rekonstrukci provádět, bude muset mít k práci s azbestem certifikaci. Normy jasně stanovují, jak s tímto materiálem při odstraňování pracovat, myslí se i na takové detaily, aby se do okolí nedostal prach ze stavby. 

- Městská část Praha 10 je majitelem objektu Polikliniky Malešice, společnost Medifin je v budově nájemcem. Primárně tedy probíhá komunikace s touto společností. Záměrem by mělo být právě okamžité vypsání výběrového řízení na zhotovitele rekonstrukce. Takovéto výběrové řízení bude trvat zřejmě několik měsíců, během kterých budeme ve spolupráci se společností Medifin připravovat náhradní prostory v Bytovém domě Malešice, který je od polikliniky vzdálen jen pár desítek metrů a je též v majetku městské části. Zhotovitel rekonstrukce připraví podrobný a přesný harmonogram prací, o kterém budeme neprodleně informovat lékaře. Budou tak mít dostatek času se připravit a informovat své pacienty.

- Radnice intenzivně jedná se zástupci společnosti Medifin. Proto žádný problém nehrozí. Dne 30. března 2016 byl přijat rozpočet pro letošní rok, bez kterého nebylo možné výběrové řízení vypsat. Musí být napřed ustanovena funkční koalice, aby mohly být kvalifikovaně přijaty příslušné závěry a rozhodnutí. Rekonstrukce Polikliniky Malešice je nejvýznamnější investicí pro následující dva roky a bude naším cílem vytvořit velmi moderní a ještě kvalitnější polikliniku, ve které se budou lékaři a především pacienti cítit důstojně.