Aktuality z dopravy

MČ Praha 10 připravuje Desítková fóra. V pilotní online diskuzi budou hovořit podnikatelé zasažení koronakrizí

MČ Praha 10 rozšiřuje kanály, kterými komunikuje se svými občany. Nově bude pořádat Desítková fóra zaměřená na konkrétní cílové skupiny a témata. První bude patřit podnikatelům a živnostníkům, které citelně zasáhla omezení související s koronavirovou krizí. Veřejná diskuze se prostřednictvím videokonference uskuteční 16. února příštího roku, do 11. ledna se mohou hlásit zájemci o roli „panelistů“.

Publikováno: 09.12.2020
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Podnikání3337

Podtitul pilotního Fóra zní „Naši podnikatelé a živnostníci  v roce 2020“ a Desítka momentálně hledá vhodné adepty na prezentaci osobní praxe v mimořádně obtížném roce. Zájemci se mohou hlásit prostřednictvím speciálního formuláře na webu městské části (www.praha10.cz/desitkoveforum), v němž vyplní základní údaje a přidají plánovaný obsah svého sdělení.

„Následně naše komise pro podporu podnikání vybere adepty s nejzajímavějším či nejinspirativnějším příběhem, s těmi se následně spojíme a vytvoříme podrobný scénář,“ líčí místostarosta Martin Valovič (ODS), který má v gesci mj. podporu podnikání. „Cílem je dát podnikatelům prostor k (sebe)prezentaci, zároveň podnítit předávání dobré praxe napříč podnikatelským sektorem a obecně networking,“ vysvětluje místostarosta Valovič.

Fór se budou účastnit také zástupci městské části, a to jak v pozici moderátorů, tak mluvčích: Doplní, co v dané oblasti Desítka dělá a připravuje, a zodpoví případné dotazy. Konkrétně podnikatelé mají v současné době možnost plošně využívat možnost řádkové inzerce v radničním měsíčníku zdarma. „Zároveň se snažíme průběžně reagovat na jejich individuální potřeby. V létě jsme například schválili speciální dar v celkové výši milion korun a ten jsme rozdělili mezi provozovny, na které dopadla hned po první vlně koronaviru rozsáhlá rekonstrukce Starostrašnické ulice,“ uvádí Martin Valovič.

Po vyhodnocení premiérového Fóra budou naplánována další diskuze, které by se měly konat přibližně ve čtvrtletní periodicitě.