Aktuality z oblasti bezpečnosti

V Praze 10 bude opět letní kino. Startuje 24. června, končí v září

Praha 10 pořádá třetí ročník letního kina. To odstartuje 24. června v Malešickém parku muzikál „Rocketman“ o životě zpěváka Eltona Johna. 2. září kulturní událost na Skalce zakončí divácky nejúspěšnější film roku 2014 ve Francii, komedie „Co jsme komu udělali?“. Celkem se lidé z Desítky a okolí mohou těšit na sedm promítání, pokaždé se začne po setmění.

Publikováno: 09.06.2021
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Kultura3448

„Pokračujeme v tradici, kterou jsme odstartovali předloni a nepřerušila ji ani koronavirová pandemie. Držíme se osvědčeného modelu a i tentokrát se filmy pouštějí střídavě v Malešickém parku, na hřišti u ZŠ Brigádníků a na Skalce, mezi ulicemi Žernovská a Nedvězská,“ popisuje radní MČ Praha 10 Michal Kočí.

Promítání zajišťuje Kino na kolečkách (www.kinonakoleckach.cz) a snímky byly vybrané tak, aby jejich škála byla co nejpestřejší. „Zvolili jsme českou, britskou, francouzskou i americkou produkci, filmy různých žánrů a napříč časovými obdobími. Nebude chybět ani kultovní Forrest Gump s Tomem Hanksem v hlavní roli,“ zve občany Michal Kočí a doplňuje, že letní filmová promítání jsou pojatá „piknikově“. „Deky s sebou,“ usmívá se radní.