Aktuality z městské části

VÝSTAVA NÁVRHU A PROJEDNÁNÍ S VEŘEJNOSTÍ Dílčího Generelu veřejných prostranství - STRAŠNICE

Generel veřejných prostranství představuje koncepční dokument pořízený Městskou částí Praha 10, jehož cílem je vytvořit dlouhodobou strategii pro podobu a uspořádání ulic, náměstí, parků a dalších veřejných ploch. Určuje charakter a náplň jednotlivých míst, jejich vzájemné vazby a přesné vymezení. Sleduje obytnou kvalitu míst, různorodý charakter čtvrtí, lokalit a zakládá systém zelené prostupnosti územím pro jeho rekreační využití. Zároveň systematicky organizuje území z hlediska údržby a správy veřejných prostranství. Tvoří podklad pro rozhodování v území a majetkovou politiku městské části, současně je nástrojem pro koordinaci investic do veřejných prostranství.

 

Tímto bychom vás rádi pozvali na výstavu Dílčího Generelu veřejných prostranství - Strašnice.

Výstava se bude konat od 3. 6. 2019 do 28. 6. 2019 v prostorách Střediska územního rozvoje v přízemí budovy B úřadu městské části (Vršovická 68, Praha 10).

 

Vernisáž výstavy proběhne dne 11. 6. 2019 od 18:00. Jste srdečně zváni. 

 

Dále jsem pro Vás připravili dva dny otevřených dveří, kdy budou na místě zpracovatelé připraveni přebírat vaše podněty a odpovídat na vaše dotazy.

19. 6. 2019 - I. den otevřených dveří - 16:00 - 20:00

26. 6. 2019 - II. den otevřených dveří - 14:00 -17:00

 

Rámec dokumentu složený z vize a strategických témat směřuje budoucí projekty a úpravy veřejných prostranství tak, aby společně podporovaly dlouhodobý rozvoj kvalitních veřejných prostranství Prahy 10. Výstava představuje návrh dílčího generelu řešícího větší podrobnost části Strašnic, který je určený k širšímu projednání. Hlavním smyslem výstavy je proto seznámit příchozí s návrhem dokumentu a získat zpětnou vazbu v podobě podnětů a komentářů. Vzhledem k tom, že se jedná většině návštěvníků pravděpodobně nepříliš známý typ dokumentu, ukazuje výstava nejen co generel navrhuje, ale také jak funguje a jaké nástroje využívá.

 

 

Publikováno: 21.05.2019
Kategorie: Veřejné prostory2800
VÝSTAVA NÁVRHU A PROJEDNÁNÍ S VEŘEJNOSTÍ Dílčího Generelu veřejných prostranství - STRAŠNICE