Aktuality z městské části

Psem Prahy 10 se stal jezevčík Tedík

Vítězem letošního ročníku internetové soutěže Pes Prahy 10 se stal pětiletý dlouhosrstý jezevčík Tedík. Na slavnostním vyhlášení výsledků soutěže, jež se konalo ve čtvrtek 30. května v prostorách radnice Prahy 10, převzala ocenění a sponzorské dary Tedíkova majitelka Pavla Papežová. Druhé místo obsadil kříženec bígla a špice Bodie majitelky Dagmar Liškové a bronzovou příčku získal bígl Bella paní Kristýny Moravcové.

Psem Prahy 10 se stal jezevčík Tedík

„Praha 10 vychází majitelům psům dlouhodobě vstříc a snaží se jim poskytnout důstojné podmínky. Důkazem toho může být například renovace psího hřiště v Úvalské ulici či právě letošní ročník soutěže Pes Prahy 10,“ připomněl 1.zástupce starosty Prahy 10 Vladimír Novák. Zároveň apeloval na chovatele psů, aby po svých čtyřnohých miláčcích ve větší míře uklízeli a udržovali chodníky a zeleň čisté. K tomu vyzval také populární zpěvák, obyvatel Prahy 10 a majitel psa Lešek Semelka, který je již druhým rokem patronem psí soutěže.

V hlasování, které probíhalo na internetu, se utkalo více než pět desítek psů různých ras. Zájem ze strany soutěžících byl stejně jako v prvním ročníku značný. „Je to pro nás impuls k tomu, abychom soutěž Pes Prahy 10 uspořádali i v příštím roce a udělali z ní tradiční akci,“ řekl starosta Prahy 10 Milan Richter. Vítěznému Tedíkovi přišli blahopřát i hvězdní hosté; vedle Leška Semelky nechyběla  ani zpěvačka a herečka Linda Finková nebo účinkující z muzikálu Kapka medu pro Verunku.

Majitelka Tedíka neskrývala radost z výhry. „Praze 10 bych chtěla poděkovat za to, že takovéto aktivity pořádá. Pes Prahy 10 je krásná soutěž, která všem účastníkům přinesla nové zážitky,“ řekla Pavla Papežová.

Kromě speciální psí známky s titulem „Pes Prahy 10“ dostali Tedík a jeho majitelka i řadu darů od sponzorů soutěže: Roční pojištění od Slavia pojišťovny, předplatné časopisů Svět psů a Psí kusy, psí sušenky Doxíky a poukazy na odběr zboží v obchodě Boutiger.