Aktuality z městské části

Praha 10 s přehlednějším portálem veřejných prostor

Na webové adrese www.vpp10.cz spustila radnice Prahy 10 vylepšenou a uživatelsky příjemnější verzi svého specializovaného webu pro veřejné prostory. Tento portál občanům a návštěvníkům přibližuje a shrnuje všechna témata týkající se veřejného prostoru a dění v něm. „Portál se stal přehlednějším, aktuálnějším a atraktivnějším. Veřejné prostory a kvalita života ve městě se staly v posledních letech velmi diskutovaným tématem reagujícím na dlouhodobě neřešené problémy města. Lidé si začínají uvědomovat význam veřejných prostranství a pocit sounáležitosti s místem, kde žijí, a tento náš web na to reaguje,“ uvedla místostarostka Prahy 10 Ivana Cabrnochová (SZ).

Praha 10 s přehlednějším portálem veřejných prostor

Praha 10 od nového portálu očekává, že se stane společně s dobře a dlouhodobě fungujícím Střediskem územního rozvoje důležitým komunikačním a informačním prvkem. Na portálu jsou soustředěny všechny informace jednoduchou a přehlednou formou, usnadní každodenní informovanost občanů a pomohou řešit případné problémy týkající se veřejných prostor. Portál ulehčí orientaci a sumarizuje hlavní informace o veřejném prostoru, které se často na hlavním webu Prahy 10 ztrácejí.

Dalším z hlavních cílů nového webového portálu je hlubší zapojení veřejnosti do plánování veřejných prostor, tzv. participace. Smyslem je pochopit, jak konkrétní místa fungují a zajistit rovnováhu mezi jednotlivými aktivitami a službami v dané lokalitě. „Program zapojení veřejnosti, který Praha 10 již několik let aplikuje, umožňuje kvalitněji skloubit expertní znalost architektů s detailním poznáním prostoru místních obyvatel. Druhou neméně důležitou stránkou procesu je informovat a vzdělávat obyvatele o tom, jak veřejná správa funguje, a jakou roli hraje právě městská část Praha 10,“ dodal starosta Prahy 10 Bohumil Zoufalík (Nez.pro Prahu 10).