Aktuality z městské části

Praha 10 bude do tří let bez kasin

MČ Praha 10 vítá vyhlášku, kterou ve čtvrtek 10. září schválilo Zastupitelstvo hl. m. Prahy. Ta zakazuje tzv. technické hry na celém území metropole a živé hry v městských částech, které se přihlásily k nulové toleranci hazardu. K nim patří i Desítka, do roku 2023 tedy bude zcela bez kasin! Ta budou postupně, podle toho, jak jim budou končit licence, zavírat od ledna příštího roku.

Publikováno: 16.09.2020
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Bezpečnost, Sociální oblast a zdravotnictví3284

„Současné vedení Prahy 10 považuje hazard za společensky značně nežádoucí jev, a nic na tom nemění ani finance, které z něj každoročně plynou do radničních rozpočtů. Závislost na hazardních hrách v mnoha případech vede ke značným sociálním problémům hráčů, nezřídka i ke kriminalitě,“ říká Michal Kočí (Piráti), radní pro sociální a zdravotní oblast a pro bezpečnost.  

„Před třemi lety jsem byl přítomný celní razii, při níž se zabavovaly nelegální automaty v Malešicích, několikrát obešel všechny provozovny hazardu na našem území, takže mohu srovnat, že neutěšená situace v těchto podnicích se nijak nelepší,“ konstatuje radní Kočí, který zároveň zdůrazňuje, že gamblerstvím jsou dotčeny také veřejné zájmy městské části, která má povinnost pečovat o všestranný rozvoj svého území a o potřeby svých občanů.

Ti se v referendu v roce 2014 vyjádřili zcela jasně: pro nulovou toleranci bylo 83 % zúčastněných.