Kalendář akcí

Filter:

Filter by Categories

Svatomartinské slavnosti na Desítce

Sobota 11. listopadu od 14:00 do 17:30 na náměstí Svatopluka Čecha. Přijďte s námi oslavit svátek Svatého Martina a ochutnat svěží mladá vína letošního roku! Čeká vás odpoledne plné programu pro děti i dospělé.

Publikováno: 05.10.2023
Kategorie: Jen akce, MČ Praha 10, Pro celou rodinu, Trhy, jarmarky4932

Datum akce: 11.11.2023 14:00 - 17:30 Exportovat akci

 

Těšit se můžete na stánky s nabídkou mladých vín, která můžete po celé odpoledne koštovat a k tomu vyzkoušet některé z typických svatomartinských pochutin jako jsou svatomartinské rohlíčky, husí paštiky a husí trhané maso, či staročeský bramborový bác. Jako doprovodný program bude hrát Cimbálová muzika Pernica i s tanečníky, kteří se nebudou bát vzít vás „do kola“. Děti si mohou v dílničkách vyrobit domácí selské divadélko na špejlích a zahrát si s ním svatomartinskou scénu z českého venkova podle předchozího vyprávění o oslavované tradici.

Během celého dopoledne bude kromě možnosti ochutnávání vín a dobrot opékat s dětmi nad ohněm jablíčka nebo špekáčky. Vše potřebné pro vás bude k dispozici na místě.

Aby nám všem letos víno chutnalo, požehná mu místní farář kostela sv. Václava Mons.ThLic. Artur Matuszek, Th.D.

Program

14:00 hod.

  • zapálení ohňů – opékání jablek na ohni, případně špekáčků
  • otevření dílniček pro děti na výrobu dekorací či předmětů s tematikou sv. Martina a lektorským vyprávěním o svatomartinském svátku a tradicích

14:30 hod.

  • zahájení akce a požehnání vínu farářem Arturem Matuszkem
  • cimbálová muzika Pernica a tanečníci

15:00 a 16:00 hod.

  • ukázky lidových tanců s možností naučit se základní kroky lidových tanců pro všechny