Kalendář akcí

Filter:

Filter by Categories

 

Reuse den ve Vršovicích

29. září od 11:00 hodin náměstí Svatopluka Čecha.

Publikováno: 10.09.2024
Kategorie: Jen akce, MČ Praha 10, Životní prostředí5376

Datum akce: 29.09.2024 11:00 - 17:00 Exportovat akci

V neděli 29. září se od 11,00 hodin uskuteční další Reuse den nebo-li výměna nepotřebných, ale funkčních věcí z domácností. Pokud vám doma již dlouho leží věci, které neupotřebíte, ale nechcete je vyhodit nebo dát do sběrného dvora, můžete je směle na akci přinést. Především se jedná o oblečení a další textilní výrobky, boty, tašky, ručníky, lůžkoviny, ale také hračky, sportovní a kuchyňské potřeby, dekorační předměty, nádobí, knihy, pokojové květiny či drobnější nábytek. Organizátoři všechny přinesené předměty vytřídí, zaevidují a přehledně rozmístí k volnému odebrání. Součástí bude vzdělávací přednáška a dílna pro děti i dospělé, kde si účastníci vyzkouší přeměnu odpadní věci na něco užitného.

Reuse den pořádá organizací Swap Prague ve spolupráci s radnicí Městské části Prahy 10, která dlouhodobě podporuje bezodpadové projekty a osvětové akce s tématikou šetrné spotřeby.

Akce bude benefiční. Dobrovolné vstupné poputuje neziskové organizaci Point50, která zabezpečuje různorodé aktivity pro seniory.

Zbylé předměty najdou své využití např. v organizacích zabývajících se charitativním sběrem textilu, v nábytkové bance či v knihobudkách.