Kalendář akcí

Filter:

Filter by Categories

 

Otevřený trénink Walking fotbalu pro seniory

9. října od 16:30, tréninkový Areál Slavia, hřiště s UMT (s umělou trávou) za hotelem Slavia

Publikováno: 12.08.2024
Kategorie: Jen akce, MČ Praha 10, Pro seniory, Sport a pohyb, František Plánička5332

Datum akce: 06.10.2024 16:30 - 18:30 Exportovat akci

Ve spolupráci s SK Slavia Praha a organizací Senior Fitnes pořádáme otevřený trénink walking (pěšího) fotbalu pro seniory.
S sebou si nezapomeňte vzít sportovní oblečení a obuv.

Rezervace na: planicka@slavia.cz

Více informací k tematickému roku naleznete na www.praha10.cz/frantisekplanicka

Co je to walking fotbal?
Walking (pěší) fotbal je speciálně upravená forma fotbalu, určená především pro starší osoby nebo pro ty, kteří mají fyzická omezení. Tento sport je navržen tak, aby byl méně náročný na fyzickou kondici a minimalizoval riziko zranění, zatímco stále poskytuje radost a benefity z pohybu a týmové hry.
Hlavním pravidlem walking fotbalu je, že hráči musí chodit, běhání je zakázáno. Pokud hráč běží, je to považováno za faul. Hřiště je menší než tradiční fotbalové hřiště a branky jsou také menší. Hra je méně intenzivní a kontaktní, což snižuje riziko zranění. Pravidla jsou upravena tak, aby podporovala bezpečnost a zahrnovala méně fyzických střetů. Například míč nesmí být hrán nad určitou výšku a fauly jsou přísně trestány. Stejně jako u tradičního fotbalu, i walking fotbal se hraje v týmech, které spolupracují na dosažení gólu.
Walking fotbal se stal velmi populárním zejména ve Spojeném království a postupně se rozšířil do dalších zemí. Nabízí starším lidem skvělou