Aktuality z oblasti bydlení a správy nemovitého majetku

Podnikatelé se podělí o zkušenosti z koronakrize, Desítka startuje diskuzní fóra

Šest panelistů z řad podnikatelů a živnostníků bude hovořit o tom, co jim aktuální koronavirová krize dala a vzala. Diskuzí na toto téma startuje MČ Praha 10 svá Desítková fóra. Účastníci a zástupci radnice se propojí prostřednictvím videokonference, živý přenos bude městská část vysílat na svém Facebooku v úterý 16. února od 18 hodin. Na debatu Desítka naváže pravidelnými snídaněmi s podnikateli a dalšími aktivitami. 

Publikováno: 15.02.2021
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Podnikání3362

Na výzvu městské části reagovalo šest zájemců z rozličných podnikatelských oborů. Sledujícím Desítkového fóra se představí majitelé kavárny, restaurace, centra jógy a firem zaměřených na účetnictví, deskové hry a audiovizuální technologie.
„Těší mě, že se nám splnil první cíl - přihlásilo se velmi pestré spektrum podnikatelů. Moderátorka Fóra ho bude vést tak, aby každý mohl zmínit inspirativní příklady ze své loňské praxe, a zároveň sdělit, jaké aktivity by uvítal jak od nás, tak od ostatních organizací veřejné správy,“ říká místostarosta Martin Valovič (ODS), jenž má na radnici v gesci mimo jiné podporu podnikání.  
Sama městská část považuje Fórum za první krok k rozvíjení spolupráce s podnikateli na svém území. „Městská část má samozřejmě omezené kompetence, v některých případech ale můžeme živnostníkům velmi efektivně pomoci. Kromě adresného předávání důležitých informací to je zejména podpora networkingu a propagace zajímavých služeb, které jsou na Desítce k dispozici. To jsou tři základní pilíře, na kterých by měla naše úzká spolupráce stát,“ popisuje místostarosta Valovič. 
Ten chce, společně s komisí pro podporu podnikání, například pořádat pravidelné podnikatelské snídaně. „S touto aktivitou bychom rádi začali hned, jakmile to epidemická situace dovolí. Sám z podnikatelské praxe vím, že na úřadě člověk nejčastěji vyřizuje neoblíbené administrativní záležitosti, a touto optikou ho i vnímá. Chceme ukázat, že radnice může i pomáhat,“ prohlašuje Martin Valovič. 
Na pilotní diskuzi s podnikateli naváže desátá městská část Fóry pro další cílové skupiny, konat se budou přibližně ve čtvrtletní periodicitě. 
Podrobnější informace k Fóru pro podnikatele najdete na FB
 

Přiložené dokumenty